Com fer tests de velocitat d'internet i millorar la cobertura Wifi

Data de publicació: 07/12/2022

Com fer tests de velocitat d'internet i millorar la cobertura Wifi

El test de velocitat d'internet és fonamental per conèixer quines són les prestacions de la teva connexió, veure si en aquell moment funciona bé o si necessitaràs una altra connexió. Aquí en donem més detalls.

El test de velocitat d'internet i les maneres de fer-lo

El primer que cal dir és que el test de velocitat d'internet marca, bàsicament, quina és la capacitat que té la teva connexió en Mbps (Megabytes Per Segon). Això, en definitiva, et dóna una idea de com funciona en un moment determinat. 

Avui dia, hi ha una multitud de pàgines web que et permeten fer una prova o test de velocitat instantani. D'aquesta manera, tindràs una idea de quina és la velocitat de la teva connexió i la intensitat amb què està arribant el senyal. Això sempre és important, però especialment quan s'han de mantenir videoconferències, perquè en aquest cas la velocitat és clau.

La veritat, però, és que tenir una xarxa lenta és problemàtic en diversos aspectes. Avui dia, no només per a veure vídeos, sinó també per a la càrrega o enviament de documents, una certa velocitat és crucial. Si a això hi afegim el fet que la majoria de pàgines web d'informació afegeixen elements audiovisuals d'activació automàtica, la veritat és que és poc pràctic funcionar amb una velocitat lenta. 

Quina és la velocitat adequada? Dependrà, però una connexió de bones prestacions, perquè no tingui problemes, hauria de tenir, com a mínim, una velocitat de 300 Mbps. Això sí, també es poden trobar connexions amb velocitats de 700 Mbps o d'1 Gbps . D'aquesta manera, es podran veure i descarregar vídeos des de diversos dispositius. 

Com millorar la cobertura Wifi

La cobertura Wifi es pot millorar de diverses maneres, per així tenir la velocitat òptima. A més, en aquest cas, sense necessitat de canviar el contracte que hagis signat. Aquí t'indiquem les principals pautes que pots seguir: 

Col·locar el router a la zona central de la llar

Aquest gest contribueix molt a la millora de la cobertura Wifi en una casa. Simplement, has de col·locar l'aparell a la zona central de la llar, més o menys equidistant als dispositius que utilitzaràs. D'aquesta manera, aconseguiràs que el senyal es distribueixi de manera més o menys homogènia. Per tant, aquest és un primer gest que ajudarà, i molt, a millorar la qualitat de cobertura de la teva xarxa. 

És important que, quan contractis una connexió a internet, hagis estudiat prèviament les dimensions de la llar. Amb això, sabràs també quina és la connexió que es pot adaptar a aquestes característiques. Per això, el millor és que, d'entrada, consultis un expert. 

Utilitzar repetidors allà on el senyal sigui més feble

Hi ha llocs on és difícil que arribi el senyal, bàsicament perquè estan més allunyats del router. Si això passa, el més recomanable és que disposis de repetidors prou propers perquè no hi hagi problemes. D'aquesta manera, proporcionaràs una millora al senyal en aquelles zones que més ho necessitin.

L'ús dels repetidors és recomanable, per exemple, en habitatges unifamiliars de més d'un pis. Per què? Perquè és perfectament possible que el senyal no arribi correctament a tots els racons, per molt ben col·locat que estigui el router.

Limitar el nombre de dispositius que el fan servir

Aquesta no hauria de ser una solució si tens una connexió 5G de bones prestacions, però no per això deixarem d'esmentar-la. Com més dispositius estiguin utilitzant el Wifi, més gran serà la càrrega de la xarxa i això, sens dubte, pot influir en les velocitats de càrrega i descàrrega. Quan es tracta de connexions de xarxa bàsiques, s'hauria de treballar només amb els dispositius justos i necessaris. 

De tota manera, reiterem que, amb una connexió 5 G de 300 Mbps per segon, no hauries de tenir problemes per a tota la família. Si l'utilitzes només amb finalitat social, t'hauries de plantejar contractar connexions més potents.

Restringir l'accés a la xarxa

La restricció de l'accés a la xarxa és una tècnica que cal utilitzar, fins i tot si tens una connexió de qualitat. Això és comú en les connexions domèstiques. La bona notícia és que restringir aquest accés és fàcil: només cal tenir una contrasenya i un nom d'usuari individuals perquè no hi hagi problemes. A més, si sospites que algú coneix la teva clau, sempre pots canviar-la per evitar que la faci servir qui no desitges.

Aquest problema ja no és gaire comú, ja que s'introdueixen ajustaments i configuracions de privadesa de sèrie. De totes maneres, i davant del dubte, convé que ho tinguis present.

Conclusió

El test de velocitat d'internet és una eina molt útil que, posteriorment, t'ajudarà a prendre altres decisions útils, tant per canviar de connexió com per aconseguir que la que tens rendeixi millor. A Andorra Telecom et proporcionem tot tipus de serveis i cobertura per tenir internet a casa a la velocitat que vulguis. Vols saber-ne més? No dubtis a contactar-nos!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail