¿Què és el roaming? Quan l'has d'activar i desactivar

Data de publicació: 30/08/2021

¿Què és el roaming? Quan l'has d'activar i desactivar

Quan viatgem fora del nostre país, de vegades oblidem un detall important del nostre telèfon mòbil: el roaming. Potser n'has sentit a parlar, però no tens gaire clar què és ni quan l’has de tenir activat. Ha arribat el moment de parlar d’aquest tema.

Què és el roaming?

El roaming és una funció que tenen tots els dispositius mòbils amb capacitat d’ús de dades per a utilitzar internet fora del país, així com d’enviar SMS o fer trucades. És possible activar-lo i desactivar-lo fàcilment a través de la secció ‘Configuració’. Aquest concepte també es coneix com a ‘Itinerància de dades’, i implica connectar-se a una xarxa diferent de la contractada. És a dir, podràs navegar per internet, fer i rebre trucades, i enviar missatges de text.

Cal que recordem que, si deixem la funcionalitat activada, ens permetrà utilitzar el nostre telèfon mòbil fora del nostre país, però amb els costos afegits d’aquest ús. Afortunadament, existeixen plans de preus que inclouen aquesta funció en algunes zones i que, en cas de contractar-los, no incrementaran la teva factura.

Els preus de la comunicació poden variar segons el país on et connectis. Depèn de quina tarifa de mòbil tinguis contractada, el roaming pot estar inclòs sense implicar un increment addicional del preu. Consulta aquí les tarifes que inclouen roaming i a quins països. 

Per què activar el roaming? 

Si no tens un pla que inclogui el roaming a l’estranger, l’opció més recomanable és posar el mòbil en mode avió i aprofitar les xarxes de wifi a les quals puguis connectar-te durant el viatge. No obstant això, aquestes opcions són incòmodes, ja que restaràs incomunicat mentre viatges.

La millor opció és tenir el teu mòbil actiu per a poder comunicar-te amb normalitat. Pots escollir plans de roaming diaris, o bé una tarifa mensual amb roaming inclòs que, encara que no la facis servir cada dia del mes, et resultarà molt més útil i econòmica que pagant per dia utilitzat.

Els nostres plans inclouen avantatges quan viatges per Europa, així com d’altres zones del món.

Passos a fer abans de viatjar per a utilitzar el roaming

Si prefereixes utilitzar el teu telèfon mòbil sense haver d’anar buscant una connexió de wifi, hauràs d’activar el roaming. Et recomanem que t’informis si la teva tarifa inclou roaming al país al qual viatjaràs, i que comprovis que tens el dispositiu configurat de manera correcta per a activar-lo. Si tens algun dubte de com fer-ho, no dubtis en trucar-nos.

T’informarem sobre el preu de les trucades, de les dades i dels missatges a l’estranger, i si aquests estan inclosos en la teva tarifa. Pots consultar el preu de les comunicacions de roaming aquí i conèixer què et permet fer la teva tarifa sense costos addicionals aquí.

És important saber que, tot i que pots activar i desactivar la itinerància de dades tu mateix, en algunes ocasions hauràs de contactar amb la companyia perquè el roaming no sempre està activat per defecte. Si fos aquest el cas, et podries trobar que en arribar al teu destí, el teu telèfon no funcioni. El millor que pots fer és fer una trucada uns dies abans del viatge i assegurar-te’n. 

No oblidis que, quan actives el roaming a l’estranger, no es generen costos per les trucades o els SMS si aquests no s’envien. Les dades, però, sí que consumeixen des del primer moment en què el roaming està actiu. 

Com controlo el consum de roaming? 

Quan arribis al teu destí i activis el roaming, abans fins i tot de baixar de l’avió, rebràs un SMS donant-te la benvinguda i explicant-te els costos de les trucades i les dades al teu destí. 

Gràcies a l’app d’Andorra Telecom pots controlar el teu consum i modificar el límit de roaming, que està activat a 50 € per defecte. Així no t'hauràs de preocupar per res. T’enviarem un SMS quan arribis al teu límit de consum de roaming, i així podràs ampliar-lo des de l’app. Saps què és el millor que t’ofereix aquesta app? Que no consumeix cap dada ni als Estats Units ni a Europa, és gratuïta. Podràs entrar-hi tantes vegades com vulguis i fer totes les gestions que calgui. Així de fàcil! Comptar amb una companyia com Andorra Telecom et dóna totes les facilitats per a activar-la on estiguis, sense consumir dades. El teu viatge serà més relaxat i més especial!

Si vols un roaming de qualitat per als teus viatges a l’estranger, no dubtis en consultar les opcions disponibles. Tenim diferents plans amb els quals mantenir el contacte amb familiars i amics, siguis on siguis, sense pagar més del compte.

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail