Tot sobre Twitch: què és, com funciona, per a què serveix

Data de publicació: 19/10/2022

Tot sobre Twitch: què és, com funciona, per a què serveix

La plataforma Twitch s'ha convertit en una de les referències més importants a l'àmbit del streaming. Vols saber què és Twitch, com funciona i per a què serveix? En aquest article t'expliquem més detalls. 

Què és Twitch: definició, funcionament i utilitat pràctica

Les plataformes de live streaming han guanyat pes en els darrers anys. No en va, amb la millora de les connexions d'internet, no es tracta només de gravar vídeos més o menys llargs, sinó també de retransmetre informació en viu.

Cal tenir en compte que, avui dia, la principal visualització de contingut és a través d'Internet. Les generacions joves centren aquí els seus interessos, i no ha d'estranyar que hagin aparegut fórmules diferents per generar o visualitzar continguts. Un dels casos, del qual parlarem aquí, és el de Twitch, una de les opcions que, avui dia, s'utilitzen més. I, en alguns aspectes, aquesta és la plataforma d'internet principal. 

Aquesta plataforma s'ha convertit en una de les alternatives més importants a YouTube, sobretot per a transmissions en viu. Cal tenir en compte que la qualitat del visionat, així com la capacitat d'interactuar, són factors als què es dóna molta importància. En vols saber més? Aquí t'expliquem...

Què és Twitch

Twitch és una plataforma de retransmissió de live streaming. En essència, es tracta de retransmetre esdeveniments en viu i fer-ho amb una metodologia que és fàcil d'utilitzar. Avui cal assenyalar que, amb molta diferència, és l'alternativa més utilitzada a internet per a la retransmissió, per davant de YouTube i Facebook-Instagram.

Per exemple, pel que fa al nombre d'hores de visualització, Twitch acumula el 89,7% (6,9% Facebook Gaming). En hores de retransmissió, acumula el 70,5% (15,7% Facebook Gaming). Cal indicar que, en els seus orígens, funcionava com a plataforma per a videojocs. I encara li queda alguna cosa d'aquest perfil de solució de nínxol, essent un dels seus atractius. Aquest és un aspecte rellevant, tenint en compte que el públic dels videojocs té una idiosincràsia pròpia. Per tant, val la pena tenir present aquest punt. 

La plataforma va veure la llum per primera vegada l'any 2011 i va ser adquirida per Amazon el 2014. Això li va permetre estendre el seu àmbit d'acció i perfeccionar aspectes com la seva interfície. Actualment acumula un total de 140 milions d'usuaris mensuals, encara lluny dels de YouTube. 

Com funciona Twitch

El funcionament de Twitch és senzill, sempre que l'encarregat de retransmetre l'esdeveniment compti amb la infraestructura necessària. Bàsicament, ha de disposar d'un compte, càmera, micròfon i un esdeveniment per retransmetre. 

Durant la retransmissió, s'activa un xat on les persones que es connecten poden interactuar. A més de donar la seva opinió, poden incloure emojis i figures especials, cosa que dóna un toc més de "videojoc" a la transmissió. El públic jove és el que té més facilitat per treballar amb aquesta plataforma. Un altre aspecte que cal considerar és el fet que permet una interacció massiva, amb diverses persones simultànies, i aquest és un altre dels seus avantatges.

D'altra banda, cal assenyalar que hi ha dues categories de persones que visualitzen els vídeos: seguidors i subscriptors. En funció del cas, caldrà tenir-ho en compte pel que fa a la monetització. 

Per què serveix Twitch

El cas de Twitch és un exemple de com determinades plataformes evolucionen des d'un ús inicial a altres aplicacions. La veritat és que, en un primer moment, Twitch s'utilitzava per retransmetre partides de videojocs en viu. La qualitat de la imatge, el fet que la tecnologia streaming permet que arribi en temps real i l'atractiu de la interfície amb les opcions d'interactuar van influir que fos la referència per a aquest sector.

Ara bé, cal indicar que, en els darrers anys, Twitch ha guanyat nous espais. És habitual que youtubers que parlen d'actualitat, moda, música o altres temàtiques també utilitzin la plataforma per fer-ne els directes. Especialment, si el públic que els segueix és de menys de 35 anys; no en va, aquest segment etari concentra el 73% de les persones usuàries. Per tant, avui és possible trobar professionals de YouTube que treballen en aquesta plataforma, exclusivament o amb YouTube. A més, has de saber que aquesta és una plataforma emergent i amb un gran potencial de creixement. 

Cal assenyalar que la retribució que es dóna per visualitzacions (en bits) pot arribar a ser més gran que a YouTube. Això ha fet que diversos youtubers que estaven treballant en aquesta plataforma hagin migrat a Twitch. 

Conclusió

La resposta de què és Twitch és que és una plataforma de retransmissió de streaming que permet compartir esdeveniments en viu. Ara bé, tant per generar els continguts com per visualitzar-los, necessitaràs una connexió a internet de qualitat. A Andorra Telecom et proporcionem diverses opcions per a la teva llar o feina. ¡Contacta'ns!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail