Com puc saber quina és l'IP del meu wifi?

Data de publicació: 20/04/2022

Com puc saber quina és l'IP del meu wifi?

El procediment per identificar l'IP del wifi és molt senzill i útil. Aquest article t'explica com ho pots fer per facilitar el procés i trobar la informació necessària. 

Com identificar l'IP del wifi

La identificació de l'IP del wifi és útil per conèixer el codi de connexió i per configurar l'encaminador. No obstant això, has de saber que hi ha les IP públiques i les privades. Per tant, i depenent de la situació, has de seguir un procediment o un altre. Encara que la majoria dels encaminadors tenen una adreça 192.168.1.1, hi ha excepcions, per això val la pena tenir-ho en compte.

El motiu de trobar l'IP és especialment important quan es tracta de configurar una connexió. Per aquesta raó, saber on és aquesta informació i com localitzar-la és rellevant. D'aquesta manera, t'estalviaràs pèrdues de temps i problemes derivats de la manca d'informació. La veritat és que, darrerament, disposar d'aquesta informació ha esdevingut crucial per a les connexions. En aquest cas concret, ens referirem a les diferents maneres de localitzar una adreça IP privada

El cert és que existeixen una sèrie de procediments per identificar l'IP del wifi. Les opcions són, bàsicament, tres, encara que amb matisos segons el sistema operatiu. Pren nota, que això t'interessarà:

Comprovar l'etiqueta que hi ha a la part inferior de l'encaminador

El mètode més senzill és comprovar directament a l'aparell quina és l'IP. En general, la manera de fer-ho és consultar la part inferior de l'encaminador, ja que hi ha una etiqueta on s'inclou la informació de l'IP o la informació de l'IP de Web access, que permet l'accés a la visualització i la configuració de l'encaminador, on s'ofereix el rang d'IP privades, com és el cas dels encaminadors d'Andorra Telecom. En el cas dels aparells nous, és una manera fàcil de disposar aquesta informació. Podem tenir problemes, potser, en encaminadors de segona mà o en els casos poc freqüents que no incloguin les dades.

La informació que constarà a l'etiqueta inclou tres dades importants que valen la pena. En primer lloc, el número de l'adreça IP pròpiament dita. D'altra banda, cal revisar el nom de l'usuari assignat a l'encaminador. Finalment, a la dreta hi constarà la contrasenya que cal adaptar. Per tant, és un conjunt de qüestions a què no has de renunciar si vols tenir més informació. 

Aquest mètode s'utilitza d'entrada quan fas servir un encaminador per primera vegada. D'altra banda, també és una opció que et valdrà en el cas que hi hagi hagut una desconfiguració. És convenient, doncs, que tinguis present aquesta circumstància. 

Consultar l'IP des del sistema operatiu (si està configurat)

La consulta de l'IP des del sistema operatiu és una altra de les alternatives interessants, sempre que s'hagi configurat prèviament. No en va, cal dir que, depenent del sistema operatiu, has d'optar per una possibilitat o una altra.

D'una banda, des del sistema Windows, has d'entrar a Símbol del sistema i activar posteriorment ipconfig per saber quina és la IP, entre altres dades. En segon lloc, al sistema operatiu MacOS, cal entrar a Preferències del sistema, Xarxa i localitzar l'IP. En cas que treballis amb Linux, entres a Aplicacions, Eines del sistema, Terminal i escrius “ip route”

En el cas dels mòbils, cada model i sistema operatiu té les seves particularitats. Tanmateix, en línies generals, aquests serien els passos. Per al sistema operatiu iOS, pots entrar a Ajustaments, Wifi i l'I, on s'inclouran els detalls de la xarxa. Si funciones amb el sistema operatiu Android, cal entrar a Ajustaments, Xarxes i Internet, Wifi i Avançat per arribar a totes les dades.

Cal assenyalar que aquesta circumstància només es donarà si l'encaminador s'ha captat prèviament i el dispositiu ha reconegut la xarxa. Això implica que has de tenir la wifi connectada per identificar la xarxa. Encara que resulti evident, tingues-ho en compte perquè aquest detall pot fer que, de vegades, no trobis l'IP.

Comprovar la informació a Google

La comprovació de l'IP a Google és una altra opció molt senzilla. L'única cosa que necessites és disposar de la informació del model de l'encaminador. Avui dia, és fàcil trobar aquesta informació amb exactitud perquè el que cal fer és fer clic al nom del model. Per tant, i sempre que fallin les altres opcions, aquesta et pot interessar per resoldre el problema. 

Aquesta és una opció ràpida i funcional, ja que si tens connexió a Internet, la tindràs en un moment. Ara bé, el procediment només tindrà sentit si estàs treballant des d'una connexió externa i vols assegurar-te'n. En definitiva, és un mètode que et pot servir en alguns supòsits.

Conclusió

Localitzar l'IP del wifi és convenient per qüestions de configuració i connectivitat. Això sí, comptar amb una connexió de bona qualitat és imprescindible perquè la teva navegació per Internet sigui idònia. A Andorra Telecom proporcionem diverses possibilitats de connexió indicades per a particulars i empreses. No dubtis a contactar-nos per saber quins opcions tens a la teva disposició!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail